Üdvözöljük az érdi Csanád Ovi weboldalán!

Vitamin torna

- 2-3 éveseknek egészségnevelés mese-báb-zene-kézműves foglalkozás alkalmazásával, jógagyakorlatok használatával
- 4-6 éveseknek zenés torna program jógagyakorlatok alkalmazásával

A Vitamintorna a testmozgás, egészségmegőrzés, egészségügyi felvilágosítás és a testkultúra azon területe, amely a gyerekek testi, lelki fejlődését elősegíti, és megtanítja őket az egészséges, gerincbarát életvitel folytatására és ezen értékek megőrzésére.

Mialatt a jógára alapozott speciális testgyakorlatokat a gyerekek elsajátítják, testismeretük gyarapszik, az önképük formálódik, elfogadják saját mozgáshatáraikat és a másik másságát. Személyiségük pozitív irányba fejlődik és a későbbiek folyamán, az életvezetésük befolyásolja egészségi állapotukat.

Óvodáskorban akár egy állatutánzó mozgás, akár egy tárgy bemutatása érdekes lehet a gyerek számára, ezért könnyen megjegyzik a mozdulatokat. A mozdulat, gyakorlat később kötődik egy képhez az agyban, amit memorizálnak. A foglalkozások zenéje mindig az adott témához, állathoz, annak jellegzetességeihez hasonlít és a képi megerősítést feladatlapok, színezők segítik.

A tudatos mozgás központja az agyban, a bal agyféltekében helyezkedik el. Zenehallgatásnál a jobb agyféltekénk aktiválódik. Az ellentétes kar-láb munka mindkét agyfélteke működését igényli. A zene segít leküzdeni a görcsösséget, bizonytalanságot és a nehezebb gyakorlatokat is könnyebben, játékosan elvégezhetik a gyerekek. A két félteke együttes munkája során megnyílik az értelem, amely egy harmonikus fejlődést, a kreativitást fejleszti.

A gyakorlatok belső átélése a relaxáció alatt lehetséges, amely pihentető, felszabadító érzést vált ki. A gyerekek ilyenkor halk zene mellett átélhetik gondolatban a foglalkozáson történt dolgokat és elmélyíthetik a tanult mozgásanyagot.

A Vitamintornán a lassított mozgások elősegítik a tudatos korrigált testtartás kialakítását, a helytelen testkép kijavítását.

A jóga légzési gyakorlatai a rendszer pedig a rendszer legértékesebb részét képzik.

A Vitamintornába beépített csikung gyakorlatok segítik az izmok tudatos feszítését és ellazítását, intenzíven hatnak az izületek mozgékonyságára. Erőteljesen támogatja és fejleszti a jobb és bal agyfélteke, valamint a két testfél képességeit, szimmetriáját, javítja a koordinációt.

Időpontok:
- hétfő 16.45 - 17.30 h-ig
- szerda 16.45 - 17.30 h-ig

Ára: 1.000,- Ft/alkalom.

Jogvédett, csak képzett Vitamintorna oktató tarthatja. Érden csak nálunk található!

Bejelentkezés szükséges: 06/20-343-91-62

Kérdése van?


06/23-361-091, 06/20-343-91-62


csanadovi@gmail.com

Fenntartó

Csanád Óvodai Alapítvány
Adószáma: 18708789-1-13
Pénzforgalmi számlaszáma:
64800028-10209592

Partnereink